Het internet groeit; Meer website en meer hackers

Er zijn steeds meer websites op het internet te vinden, bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar ook steeds meer mensen beginnen een blog of vlog.

Maar met de groei van websites neemt ook het aantal hackers toe. Hackers kunnen een hoop vervelende dingen doen dus je wilt ze natuurlijk graag uit jouw website houden. Gelukkig zijn er voor WordPress meer dan genoeg plugins om je website te beveiligen, sommigen hebben een mogelijkheid om een IP-adres gelijk te blokkeren zodra deze probeert in te loggen met een bepaalde username.

In dit blog geven wij je een aantal tips om Brute Force Attacks op jouw website te voorkomen.

Je website beveiligen tegen Brute Force Attacks, voorkom het gebruiken van veel voorkomende usernames

Een veel gebruikte manier om (WordPress) website’s te hacken is door middel van een zogehete Brute Force aanval. Een Brute Force Attack is een manier van hacken waarbij een hacker net zo lang door blijft gaan met het proberen van veel gebruikte usernames en wachtwoorden totdat ze een juiste combinatie hebben gevonden, en dus je site binnenkomen.

Uiteraard is de eerste stap om deze aanvallen te voorkomen het kiezen van een goed wachtwoord, dus gebruik jij nog wachtwoord123 als wachtwoord? Verander die dan nu direct..

Maar ook het kiezen van een goede username kan dus al een hele hoop extra veiligheid geven. Om jou te helpen met het kiezen van een goede username geven wij hieronder een lijstje met namen die je niet moet kiezen omdat ze zo vaak gebruikt worden.

Extra veilig met SSL

Beveilig persoonsgegevens die je verwerkt op je website altijd doormiddel van SSL, zo wek je vertrouwen en voorkom je hoge boetes.

Standaard gebruikersnamen

Deze gebruikersnamen zijn standaard gebruikersnamen die overal gebruikt worden, het is dus van belang dat je deze gebruikersnamen absoluut niet gebruikt.

admin
administrator
test
tester
testuser
test123
user
support
demo

Dynamische gebruikersnamen

Deze gebruikersnamen komen iets minder vaak voor maar zijn nog steeds aan te raden om tegen te beveiligen. Deze namen zijn dynamisch en passen zich aan aan het domein van jouw website.

qreative-web (domein)
web.wijzijnqreative.nl (domein+extensie)
admin@web.wijzijnqreative.nl (admin@domein+extensie)
qreative-web@web.wijzijnqreative.nl (domein@domein+extensie)