Wachten, we hebben er allemaal een hekel aan, en zeker als we moeten wachten op het laden van een website. Je herkent het waarschijnlijk van jezelf wel, je wilt even gauw iets opzoeken en pakt je telefoon, je gaat naar een website toe maar het laden gaat niet zo snel dus wat doe je? Je klikt hem weg.

De snelheid van een website is een van de grootste redenen waarom bezoekers een website verlaten. Zeker nu het het “mobiele tijdperk” is, is de snelheid van jouw website belangrijker dan ooit.

Wat is de optimale snelheid voor een website?

Hoe lang wacht jij tot een website geladen is?

Vraagje: Hoe lang wacht jij tot een website geladen is? Niet lang waarschijnlijk. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een website langer dan 2 seconden (!!) nodig heeft om te laden de helft van de bezoekers besluit de website te verlaten. Dit is ontzettend snel en natuurlijk niet de bedoeling.

Hoe snel is mijn website eigenlijk?

Als je dus meer bezoekers naar je website wilt is snelheid zeker een belangrijk punt om te controleren. Maar hoe kom je er nu achter wat de snelheid is van je website?

Veel mensen hebben natuurlijk supersnel 4G internet, maar er zijn ook een heleboel dit nog werken met langzaam internet, testen op jouw eigen netwerk is dus niet 100% realistisch.

Gelukkig bestaan er tools genoeg, de mensen van pingdom.com hebben een mooie site ontworpen waarbij je de snelheid kan achterhalen en die gelijk een aantal tips geven om de snelheid te verbeteren.

Test de snelheid van je website nu!

Hoe maak ik mijn website sneller?

Wat kan je er zelf aan doen om je website sneller te maken?

  • Gebruik zoveel mogelijk .JPG afbeeldingen, en vermijd .PNG afbeeldingen
  • Maak afbeeldingen niet groter dan nodig, als een afbeelding op je website word weergegeven met een formaat van 100×100 waarom zou je hem dan opslaan als 1000×1000?
  • Maak gebruik van caching, download WP Super Cache voor WordPress om dit automatisch in te stellen.
  • Zorg voor snelle webhosting.