Hoe krijg je meer volgers op sociale media?

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een Facebook-pagina, een groot deel zit ook op Twitter en een wat kleiner deel zit ook op LinkedIn en Instagram. Maar hoe zorg je nu dat mensen je ook daadwerkelijk gaan volgen op deze media, hoe krijg je volgers?

Om jou op weg te helpen met het tot een succes maken van jouw sociale media pagina hebben wij hier een aantal tips!

Tip 1: Plaats jouw berichten op het juiste tijdstip.

Vaak zien wij dat bedrijven alleen tijdens kantoortijden actief zijn op sociale media. Dit is niet altijd een goed moment om berichten te plaatsen, want dan is iedereen druk aan het werk. Mensen die overdags werken hebben vaak ’s avonds pas tijd om hun sociale media te controleren. Uiteraard ligt het heel erg aan jouw doelgroep wat het beste tijdstip is om een bericht te plaatsen, daarom raden wij ook aan hier mee te experimenteren.

Hoe krijg je meer volgers op sociale media

Tip 2: Wissel veel in het soort berichten.

Wat we vaak zien is dat er alleen berichten worden geplaatst over aanbiedingen, of over een nieuw product of dienst. Dit is niet de manier om volgers te creëren op social media. Een pagina die jou alleen maar iets probeert te verkopen is niet “leuk”, hierdoor zullen veel mensen jouw pagina ontvolgen.

Wissel af. Uiteraard mag je best af en toe een bericht plaatsen met het doel om iets te verkopen, dat is tenslotte waar het uiteindelijk om gaat, maar plaats ook een keer een puzzel, een grappig stripverhaal of een leuke quiz (let een beetje op wat momenteel de trends zijn), dit soort berichten hebben het voordeel dat veel mensen hierop gaan reageren en delen waardoor hun vrienden het bericht ook te zien krijgen.

Tip 3: Zoek interactie met volgers.

Door interactie te zoeken met jouw volgers ontstaat een account dat om het zo te zeggen: leeft. Deel berichten die mensen over jouw bedrijf/producten/diensten plaatsen. Deel successen met jouw volgers en wees vooral niet te bescheiden. Een beetje opscheppen mag best.

Uit eerdere onderzoeken blijkt ook dat het vragen naar positieve berichten op social media van jouw klanten kan bijdragen aan het generen van nieuwe leads, en het creëren van een positie. Als jij goed werkt levert, zijn jouw klanten vaak ook bereid jou hiervoor te bedanken met een berichtje!

Tip 4: Gebruik hashtags.

Hashtags zijn vrij simpel, maar het werkt wel als je meer volgers uit je sociale media wilt halen. Door het gebruik van hashtags word jouw bericht automatisch aan een grotere groep getoond.

Tip 5: Vul alle profielinformatie in.

Voordat mensen jouw pagina leuk vinden willen ze vaak eerst wat lezen over wat jouw bedrijf eigenlijk inhoud. Vul dus altijd zoveel mogelijk informatie in (Naam, Biografie, Beginjaar etc.).

Meer traffic op je website?

Lees hier ons blogbericht over hoe je bezoekers naar je website krijgt.