Eindelijk is het zover, onze nieuwe webserver is klaar. De aankomende weken zullen wij alle websites een voor een gaan verhuizen, maar wat zijn nu precies de voor en nadelen?

Nadelen van de nieuwe webserver

Laten we hier gelijk maar mee beginnen zodat we het achter de rug hebben. Eigenlijk is er maar 1 nadeel aan de nieuwe webserver en dat is de mail, alle mail zal van de server verwijderd worden dit is voor je computer geen probleem (die slaat ze ook lokaal op) maar je telefoon slaat mailtjes vaak niet op, oudere mailtjes zullen dus niet meer te openen zijn op je mobiel (wil je dit wel breng dan even je telefoon bij ons langs). Ook zullen de mail instellingen veranderen, dit houd dus in dat zodra jouw website overgeplaatst is naar de nieuwe server de instellingen aangepast moeten worden, wanneer je jouw telefoon of laptop even langs brengt is dit binnen 5 minuten weer geregeld.

Voordelen van de nieuwe webserver

Hier doen we het uiteindelijk voor, de voordelen.

Snelheid

De afgelopen tijd werd onze huidige server alsmaar trager en trager, dit komt omdat deze server niet gebouwd is voor zoveel websites als dat wij momenteel in beheer hebben, onze nieuwe server kan dit wel met gemak aan en is hierdoor veel sneller. En mocht hij ooit wel overspannen raken is deze zeer gemakkelijk uit te breiden dus de websites zullen voortaan optimaal snel blijven.

Veiligheid

Dan is deze server ook nog vele malen veiliger dan de vorige, hier valt niet heel veel over te vertellen eigenlijk behalve dat we gebruik van een aanzienlijk betere firewall.

Spam & Overige problemen met de mail

Op de oude server hadden wij ook last van SPAM, gelukkig nog niet zo heel veel maar er was helaas een toename aan spam. Op de nieuwe server is ook de spam-filter aanzienlijk verbeterd dus als het goed is zal je inbox veel minder troep downloaden. Ook waren er problemen met mailen naar o.a. hotmail en gmail e-mailadressen, ook dit is allemaal opgelost.