Een niet bijgewerkte website, is een onveilige website.

Er komen steeds meer websites bij, als bedrijf kun jij eigenlijk niet meer zonder website en zelfs steeds meer particulieren beginnen een website of blog. Maar met een toenemende groei aan websites neemt ook het aantal hackers toe. Hackers kunnen zeer vervelend zijn en kunnen in sommige ernstige gevallen zelfs kosten met zich mee brengen, het is dus belangrijk dat jij hackers buiten de deur houd.

Er zijn heel veel verschillende manieren om te beveiligen tegen hackers, daar gaan wij in het blog “WordPress Beveiliging” dieper op in. Dit blog gaat over het up-to-date houden van jouw WordPress website.

WordPress up-to-date houden: Beveilig tegen hackers

Zorg er altijd voor dat jouw website bijgewerkt is naar de laatste versie.

Misschien wel de meest voor de hand liggende oplossing voor het weerhouden van hackers is het up-to-date houden van je website. De meeste website’s tegenwoordig draaien op WordPress. Wanneer je gebruik maakt van WordPress ontkom je bijna niet aan het gebruik van plugins. Helaas bevatten deze plugins soms lekken, maar ook WordPress heeft soms onveiligheden in de software zitten. WordPress ontwikkelaars werken hard om deze risico-factoren uit WordPress te houden en zullen dus regelmatig updates uitbrengen die bepaalde lekken weer dichten, wanneer jij dus niet bijwerkt naar de laatste versie zal dit lek blijven bestaan in jouw website. Omdat WordPress open-source is en iedereen kan zien hoe het in elkaar zit kunnen ook hackers gemakkelijk achter deze lekken komen.

Automatisch bijwerken.

Het is natuurlijk een hoop werk om elke dag in te loggen op jouw website en te kijken of er nog updates zijn, wij begrijpen best dat jij hier geen zin in hebt. Maar je website moet toch up-to-date blijven… Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor bedacht. Laat WordPress zichzelf automatisch bijwerken, zo hoef jij niks te doen en is jouw website altijd bijgewerkt naar de laatste versie.

Wij hebben een plugin geschreven die alles automatisch bijwerkt; WordPress zelf, Plugin’s en Thema’s kunnen dagelijks, tweemaal daags of zelfs elk uur automatisch bijgewerkt worden. Hoe werkt het?

Extra Tips:

Mocht je nog verder willen werken aan het beveiligen van jouw WordPress website kan je het volgende blog-bericht nog even doorlezen, dit bericht bevat tips en een aantal plugins.

Hoe Houd Ik Mijn WordPress Installatie Veilig?