Dat de snelheid van je website belangrijk is voor je positie op Google is al een tijdje bekend. Maar wist jij dat sinds kort de snelheid van je website ook belangrijk is voor de berichten die je op Facebook plaatst?

Een snelle website nu ook belangrijk voor Facebook

Facebook berichten met een linkje naar je site

Waarschijnlijk doe je het regelmatig; even een berichtje op Facebook plaatsen zodat je volgers weten wat voor spannends er de afgelopen tijd gebeurt is, even een linkje er bij om zo meer bezoekers te krijgen op je website. Maar vanaf nu heeft de snelheid van jouw website invloed op hoe het bericht presteert.

Snelheid als factor

Op 2 augustus heeft Facebook een update uitgebracht voor het algoritme waarmee zij berichten aan jou tonen. Wanneer je een linkje plaatst in je bericht zal Facebook de laadtijd van deze link controleren, wanneer jouw website sneller laad zal jouw bericht ook vaker getoond worden aan Facebook-gebruikers en dus meer likes en reacties opleveren, een website met hogere laadtijd zal daarentegen juist minder vaak getoond worden en dus ook minder likes en reacties opleveren.

Hoe snel is mijn website eigenlijk?

Wanneer je dus meer interactie wilt op je Facebook berichten is het dus van belang dat jouw website een kortere laadtijd heeft dan die van jouw concurrent. Maar hoe kom je er nu achter wat de snelheid is van je website?

Veel mensen hebben natuurlijk supersnel 4G internet, maar er zijn ook een heleboel dit nog werken met langzaam internet, testen op jouw eigen netwerk is dus niet 100% realistisch.

Gelukkig bestaan er tools genoeg, de mensen van pingdom.com hebben een mooie site ontworpen waarbij je de snelheid kan achterhalen en die gelijk een aantal tips geven om de snelheid te verbeteren.