Per 25 mei 2018 is de “Algemene Verordening Gegevensbescherming” of AVG in het kort van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. De Wet Bescherming Persoonsgegevens of WBP in het kost geldt dan niet meer.

Meer informatie over de Algemene verordening gegevensbescherming wet kun je lezen op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Is jouw bedrijf klaar voor de nieuwe AVG wet

Wat heeft de AVG veranderd?

De nieuwe AVG-wet heeft 3 belangrijke doelen;

  1. Het versterken en uitbreiden van de privacyrechten (ook online)
  2. Meer verantwoordelijkheid voor de organisaties
  3. Meer bevoegdheden voor Europese privacytoezichthouders zoals het uitschrijven van hoge boetes

Wat houd dit in voor mij?

Deze nieuwe AVG wet houdt in dat jij er alles aan moet doen om te zorgen dat je persoonlijke gegevens optimaal beveiligd wanneer je deze verwerkt dus wanneer jij mensen laat aanmelden (voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief of om een account aan te maken) via jouw website, of wanneer je gebruik maakt van een contactformulier dat je dit voldoende beveiligd.

Wanneer jij persoonlijke gegevens verwerkt op jouw website ben je verplicht om gebruik te maken van een SSL-certicaat, dit geldt dus automatisch voor alle webshops.

Wil je weten hoe jij je website klaar kan maken voor deze AVG-wet? Lees dan ons blog “Hoe jij in 5 stappen jouw website klaar maakt voor de AVG wet”

SSL Certifcaten

Extra veilig met een SSL certificaat

Beveilig persoonsgegevens die je verwerkt op je website altijd doormiddel van SSL, zo wek je vertrouwen en voorkom je hoge boetes.

SSL: Niet alleen verplicht maar ook een slimme zet

Wat doet een SSL certificaat?

Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen een website en de server zodat bijvoorbeeld inlog- en betaalgegevens beschermd verzonden worden. Bezoekers krijgen in hun webbrowser dan een groen hangslotje te zien en voor jouw webadres zal https komen te staan.

Waarom is een SSL certificaat een slimme zet?

Door het groene slotje geef je aan bezoekers van jouw website extra vertrouwen mee, ze kunnen hierdoor immers zien dat er op een veilige manier met hun persoonsgegevens om gegaan word, en zullen zij dus eerder tot actie over gaan.

Wat zijn de voordelen van HTTPS voor mijn bezoekers?

Daarnaast is HTTPS een ander protocol dan het inmiddels verouderde HTTP. Doordat het een nieuwe protocol is houdt dit in dat het je website ook sneller (kan) maken! En, een snellere website zorgt voor minder frustaties bij bezoekers en dat doet het weer goed bij zoekmachines.

Heeft SSL ook invloed op mijn SEO positie?

Ja, zowel Google als Bing hebben aangegeven dat ze websites die geen gebruik maken van HTTPS lager in de zoekresultaten zullen gaan zetten.

Het is dus aan alle kanten een slimme zet om een SSL-certificaat te nemen.