Waarom het hebben van een responsive website nu nog belangrijker dan ooit is.

Het belang van het hebben van een goede en professionele website voor door veel ondernemers onderschat. Maar wanneer je met je bedrijf klaar wilt zijn voor de toekomst is het hebben van een website van groot belang. Een goede website voldoet aan een aantal eisen, zo is deze; goed beveiligd met SSL, geoptimaliseerd voor een korte laadtijd en “responsive”.

Oke, heel leuk, maar wat is een responsive website dan?

Er word veel mee gegooid de laatste jaren, de term responsive. Misschien zegt het je niets maar het principe is vrij eenvoudig;

Een reponsive website is een website die meeschaalt met het formaat van het beeldscherm waarop deze bekeken word.

Dit betekend dus dat wanneer jouw website responsive is deze er, ongeacht op welk apparaat je hem bekijkt, er altijd strak en professioneel uitziet en naar behoren functioneert. Een responsive website is dus één enkele website die werkt op PC, laptop, Tablet en Smartphone.

Toch word er vaak gedacht dat het hebben van een mobile-ready website niet belangrijk is maar dit is helaas niet. Het CBS heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiele apparaten bij het bezoeken van websites en geeft aan dat deze manier van websites bezoeken enorm aan het groeien is (ruime 80% van alle bezoekers van Google zitten op een mobiele telefoon).

Responsive Webdesign Uitgelegd

Tablets, iPads en Smartphones: De nieuwe marktleiders van het internet

Het is nog niet eens zo gek lang geleden dat de vaste computer de enige manier was waarmee je op het internet kon. Telefoons met internet mogelijkheden bestaan al langer maar om op zo’n klein schermpje met een T9 toetsenbord te gaan facebooken was natuurlijk geen echte concurrentie voor de personal computer.

Maar met de komst van de smartphone is de hele internet wereld op zijn kop gezet. Mensen gingen massaal aan het internetten op hun smartphones en de lompe, oude computer bleef uit.

Al een aantal jaar is de computer niet meer het meest gebruikte apparaat om het mee te surfen op het internet. De smartphone heeft deze inmiddels van de troon gestoten met maar liefst een marktaandeel tussen de 60% en 80% van al het internet verkeerd.

Maar sinds kort ligt er nog een speler op de loer; De tablet. Het is nog geen jaar geleden dat de tablet nergens was te bekennen in het aandeel van internetgebruikers. Slechts een paar procent van al het verkeer kwam vanaf een tablet. Maar dat is aan het veranderen, en snel. Uit een recent onderzoek is zelfs gebleken dat meer Nederlanders een tablet in huis hebben dan een vaste computer. Dit houd dus in dat (naar verwachting) binnen enkele jaren ook het internet verkeer van de tablet dat van de computer voorbij zal gaan.

Een responsive website werkt ook goed op een tablet en iPad
Een responsive website werkt ook goed op een tablet en iPad

Loop geen bezoekers mis, zorg voor een geoptimaliseerde en responsive website

Het is dus nu nog belangrijker dan ooit dat jouw website responsive is, als jij geen bezoekers (en dus potentiele klanten) wilt mislopen zul je er voor moeten zorgen dat jouw website naast PC, laptop en Smartphone nu dus ook goed te bekijken is op een Tablet en iPad.

Weet je niet zeker of jouw website al responsive is? Geen probleem! Je kunt altijd even contact met ons opnemen, wij kunnen dat zo voor je nakijken.