Waarom je gebruik moet gaan maken van Rich Content op je website

Het gebruiken van audio en video’s op jouw website kan het ontwerp van jouw website echt doen opleuken, daarnaast word het door veel bezoekers ook nog als vernieuwend en modern gezien. Maar wist jij dat naast dat bezoekers het interessant vinden ook Google hier een grote fan van is?

Video’s plaatsen om te ranken, en dan vooral video’s van Youtube

Google is gek op rich content, en vooral op video’s. Websites met video’s krijgen automatisch al een kleine boost van Google maar wist je dat als je deze video insluit van YouTube Google dit nog meer promoot?

Daarnaast worden YouTube video’s ook geïndexeerd door Google (met een thumbnail in de zoekresultaten zodat deze er extra uitspringt), waardoor jij dus zowel met jouw website als met jouw YouTube filmpje kan scoren op bepaalde zoektermen (zorg dus wel dat er bij jouw filmpje ook een link terug naar jouw website staat).

Video’s gebruiken om meer bezoekers te krijgen

Nog een (klein) bijkomend voordeel: Het plaatsen van filmpjes op YouTube zorgt er voor dat jouw eigen server minder vol komt te staan (filmpjes nemen nu eenmaal veel ruimte en laadtijd in beslag) en zorgt er voor dat jouw website sneller laad, wat op zijn beurt ook weer bonuspunten oplevert voor zoekmachines.

Maar, zoals met alles, blijf bij je doelgroep

Zoals het altijd werkt met zoekmachine optimalisatie, plaats geen video’s puur zodat jij een video op je pagina hebt maar plaats een video die aansluit bij het doel van de pagina. (Het filmpje hieronder is dus eigenlijk niet het beste voorbeeld…)

Goede zoekmachine optimalisatie is namelijk goede optimalisatie voor de bezoeker.